Activiteiten in onze omgeving

Activiteiten in de omgeving van Casa Boslimpré:

Wandelen:

De Vogezen is een ideaal gebied voor wandelaars. Voor elke wandelaar is er in elk seizoen iets moois te beleven. Uiteraard zijn de lente en zomer mooie wandelseizoenen. Maar Zelf vinden wij de herfst met zijn prachtige herfstkleuren, grote diversiteit aan paddestoelen en vaak nog een aangenaam temperatuurtje, een heerlijk seizoen om te wandelen.
ook in de herfst , met zijn prachtige kleuren, grote diversiteit aan paddestoelen en vaak nog een aangenaam temperatuurtje, kun je hier heerlijk wandelen.
Door bossen, velden, langs kronkelende riviertjes, klauterend over rotspartijen, overal vindt men gemarkeerde wandelroutes die terug te vinden zijn op IGN stafkaarten die u bij ons kunt lenen. Al wandelend geniet u op uw eigen tempo van de rust en de schitterende natuur.

De Vogezen staat bekend om zijn meer dan 1000 km aan uitgezette wandelpaden! Van makkelijk tot pittig, met aardige hoogteverschillen en prachtige vergezichten! Met verschillende cols en bergtoppen met de Hohneck als hoogste: 1364 m ! Tijdens het wandelen zult u kunnen genieten van de nog zeer diverse flora en fauna, riviertjes met watervallen en komt u resten van de historie van de Vogezen tegen. Te denken valt aan de loopgraven en grenspalen met FR/D erop. Of....een koude luchtstroom langs je benen die uit de berg komt! Het is een overblijfsel van de ijstijd. Er zijn ook meerdere wandelingen rond resten van de 1e wereldoorlog, die hier flinke sporen heeft nagelaten, in kaart gebracht.
Door bossen, velden, langs kronkelende riviertjes, klauterend over rotspartijen, overal vindt men gemarkeerde wandelroutes die terug te vinden zijn op IGN stafkaarten die u bij ons kunt lenen. Al wandelend geniet u op uw eigen tempo van de rust en de schitterende natuur.

Gelijk vanaf Casa Boslimpré ons terrein zijn er al uitgezette paden. Op 200m van onze ingang loopt zelfs de bekende GR.553, een langeafstandsroute die door heel Frankrijk loopt. Casa Boslimpré heeft wandelkaarten over de omgeving te leen.

Wandelen met een GPS behoort ook tot de mogelijkheden. We hebben zelfs gasten gehad die niet ver van Casa Boslimpré een "schat" hebben gevonden! Dit heet geocaching, een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Het hiervoor benodigde materiaal dient zelf meegenomen te worden.
Er zijn enkele wandelpaden geschikt voor rolstoel. O.a bij de watervallen van Tendon. Spelen en dammen bouwen bij een riviertje is heel erg leuk voor jong en oud!

Voor de allerjongsten kunnen er ezeltjes gehuurd worden om het wandelen te vergemakkelijken. Adressen liggen in de ontmoetingsruimte van Casa Boslimpré.

Casa Boslimpré heeft voor kleine kinderen een natuurwandeling uitgezet: "op pad met het ventje" met leuke opdrachtjes voor kinderen. De wandeling start direct vanaf ons terrein.

Wintersport

skiën/snowboarden, langlaufen en sneeuwschoenwandelen:

Er zijn meerdere skistations te vinden op redelijke afstand van Casa Boslimpré: de hoogstgelegen pistes met veel sneeuwkanonnen zijn in La Bresse (25 km), Gerardmer (15 km), Lac Blanc (15 km) en La Schlucht (15 km). Sommige skistations hebben een speciaal snowboardpark.

Vanaf ons huis loopt u zo het bos in en zijn er uitgezette sneeuwschoenwandelingen voor elk niveau.